ISTRABARMAN.HR
Dobrodošli PDF Ispis E-mail

Dobrodošli na službene stranice Udruge barmana Istarske županije.

Ovdje možete pronaći sve informacije vezane uz rad i svrhu osnutka naše Udruge, kao i termine upisa na edukacije. Osim gore spomenutog, pokušat ćemo Vas što ažurnije obavještavati o novostima u turizmu kako u Hrvatskoj tako i u Europi i šire. Pratit ćemo natjecanja u klasičnom i flair bartendingu i sa barman-ima iz cijelog svijeta odraditi intervjue kako bi Vas što bolje upoznali sa bartendingom.

 

Želite li postati barmen, upoznati nove ljude, kulture i njihove običaje, miješati raznobojna pića, pripremati koktele na vrlo atraktivan način te spajati naizgled nespojivo? Trenirati sve atraktivniji flairtending i odlaziti na lokalna, ali i svjetski najjača natjecanja barmena? Biti dobro plaćen, a raditi posao koji volite i na kojemu imate prostor za izražavanje vlastite kreativnosti i imaginacije? Ući u srž alkoholnih destilata i mixologije?

 

Ukoliko su odgovori na postavljena pitanja potvrdni, onda je Istrabarman pravo rješenje za Vas!

 

Zaboravite na izraze pipničar, šanker i dr. slične nazive koji u jednu ruku degradiraju ovo, u svijetu, vrlo cijenjeno zanimanje. Barman ili bartender je puno više od pukog posluživanja kave, alkoholnih i bezalkoholnih pića u baru ili krčmi (naziv kojim se još uvijek kategoriziraju neki ugostiteljski objekti kod nas).

Tko je barman? Što bi sve barman trebao znati, koji su njegovi zadaci i odgovornosti? Kako su nastali prvi barovi i umijeće destilacije? Što je molekularna mixologija i mnoge druge vrlo bitne stvari vezano na tu temu, saznajte na jednom mjestu - Edukacija za barmana u našoj udruzi.

 

 

Predsjednik Udruge barmana

Istarske županije

Marko Ristić

 

Nadamo se da će Vam se naša stranica svidjeti i da će nam slati Vaše komentare, prijedloge i savjete na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

Vaš Istrabarman.hr

 

 

 

 

 
Uspješno završen projekt :) PDF Ispis E-mail

Projekt „Da je barmen biti lako, bamen bi bio svatko“

Nakon 4 mjeseca mukotrpnoga rada završio je najveći ovogodišnji ciklus edukacija barmena u Hrvatskoj. Projekt „Da je barmen biti lako, barmen bi bio svatko“ proveden je od strane Udruge barmana Istarske županije (voditelj projekta Ristić Marko, ujedno osnivač i predsjednik Udruge) u Osijeku, Slavonskom Brodu, Puli, Poreču i Zadru a sufinanciran je od Ministarstva Turizma RH, Istarske županije, TZ Pule, Grada Pule i tvrtke IN-Vindico d.o.o. Cilj projekta bio je educirati polaznike srednjih ugostiteljskih škola i dugotrajno nezaposlene mlade osobe. Od 70-ak polaznika na kraju je njih 40 položilo završni ispit i natjecanje barmena koje se održalo u porečkom hotelu Diamant - Valamar.

 

Promo video: https://www.youtube.com/watch?v=wm-6QJIkomA 

 DSC0205

 

 

 


Polaznici su učili sljedeće: o vrstama barova, prodaja i marketing, sve o alkoholnim i bezalkoholnim pićima, sve o koktelima, priprema i serviranje koktela i toplih napitaka, komunikacijske vještine, poznavanje barske opreme i dr.

 

 DSC0305

 

 

 

 

 

 

 

 

Pobjednik natjecanja bio je perspektivni 16-godišnji Kristijan Lacić iz osječke ugostiteljske škole.

1.    Kristijan Lacić Osijek
2.    Ivana Peler (Osijek)
3.    Kristijan Briješki (Topusko) – best show
4.    Marin Pereša (Pula)
5.    Rea Tordi (Osijek)

 

 

Suci natjecanja bili su Dragana Franković (predsjednica Hrvatske sekcije barmena za Istru i Kvarner) te Roberto Zuliani (3. mjesto na svjetskom prvenstvu 2011. u Varšavi).


U sklopu natjecanja barmena održala su se i dva veoma zanimljiva predavanja iz Latte Art-a (crtanje po kavi) koje je vodio Marijan Maksan i molekularne mixologije (pretvaranje tekućeg koktela u kruto stanje) i najnovijih trendova u koktel industriji koje je proveo Laurent Greco. Laurent je inače vlasnik jedne od najcjenjenijih škola za barmene (Bar Academy u Parisu) na svijetu, koktele bara Mojito Lab u Parisu, časopisa za barmene Cocktail Zone te je jedan od najcjenjenijih barmena/predavača na svijetu.
Vrijednost cjelokupne edukacije po osobi je 10-ak tisuća kuna.

 

 DSC0549

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


Ažurirano Petak, 15 Svibanj 2015 21:43
 
Da je barmen biti lako, barmen bi bio svatko PDF Ispis E-mail

 

Započela je implementacija projekta "Da je barmen biti lako, barmen bi bio svatko!" kojem su dodijeljena bespovratna sredstva iz Ministarstva Turizma. Osim Ministarstva turizma, dio financija udruzi je dodijelila i Istarska Županija. Glavna tema ovog projekta jest provođenje besplatne edukacije za barmene na području Pule, Poreča, Šibenika, Osijeka i Slavonskog broda. Voditelj projekta, Marko Ristić, u suradnji sa školama i udrugama odabrati će ukupno 40 polaznika besplatnih edukacija na temelju sljedećih kriterija: dob i dugotrajnost nezaposlenih. Razlog zbog kojeg su učenici uključeni te odabrani kao polaznici edukacija jest taj što će ih se bolje pripremiti za izlazak na tržište rada nakon završetka škole te mogućnosti lakšeg i bržeg zapošljavanja.

 

 

Edukacija traje 10 dana u svakom od navedenih gradova, a sastoji se od teoretskog i praktičnog djela nakon kojih slijedi ispit i završno natjecanje koje će se održati u Poreču u hotelu Valamar gdje će svi polaznici imati osiguran smještaj. Osim natjecanja, u Poreču će polaznici imati priliku sudjelovati na Master Class-u koji će voditi jedan od najpoznatijih miksologa današnjice - Laurent Greco iz Francuske, a uz hrvatskog najboljeg baristu, Matiju Hrkača naučiti će o pravilnom pripremanju kave i crtanje po istoj, tzv. LatteArt.

 

 

Svaki uspješni polaznik dobiti će diplomu po završenom tečaju, a na kraju projekta/natjecanja prva tri najbolja barmena biti će nagrađena sa barskom opremom čija je vrijednost 300eura.

 

 

 
The Gin day - Milano 2014. PDF Ispis E-mail

 

 

 tumblr static afasds

 

Drugo izdanje jedinstvenog događaja posvećenog ginu održano je u srcu Milana u ponedjeljak 15.08.2014. u Villi Necchi Campiglio. Kako kažu organizatori, to je odlično mjesto za susret master destiller-a, brand ambasadora, mixologa i barmena. Mogućnost degustacije više od 50 vrsta gin-a, nekoliko predavanja i master classa-a vrhunskih predavača učinili su ovo putovanje Istrabarman.hr team-a vrlo zanimljivim i poučnim. Gostovali su najveći stručnjaci iz Londona : Agostino Perrone iz Connaught Bar-a, Marian Beke i Luca Cinalli iz Nightjar-a, Tony Conigliaro iz Drink Factory-a i Alessandro Palazzi iz The Dukes, a ne smijemo zaboraviti Desmond Payne, jednog od najbolji master destillera na svijetu. Iz Italije su prisustvovali : Dario Comini iz Nottingham Forest-a u Milanu i Fulvio Piccinino iz Saperebere.com

 

 

 The Gin Day je događaj u organizaciji Bartender.it

Ažurirano Srijeda, 26 Studeni 2014 08:46
 
1st Nex Music Festival PDF Ispis E-mail

U petak, 19.09.2014. s početkom u 21h održat će se Nex Music Festival. To je prvi festival urbane glazbe u srcu Istre i to u dvorani boćarskog doma u Pazinu. Očekuje se veliki broj posjetitelja, a nadamo se da će svi otići s festivala puni pozitive i nasmijanih lica.

 

Udruga barmena Istarske županije pokušat će Vas ugrijati sa svojim koktelima od kojih smo jedan osmislili posebno za ovaj događaj "NEx cocktail" i to sa domaćim borovničekom. Da se zadrži topla atmosfera pobrinut će se S.A.R.S. iz Beograda, jedan od najboljih i najpoznatijih bandova Balkana i šire, The Night Express Band, najbolji istarski koncertni cover band na čijim koncertima nitko ne ostaje ravnodušan. Festival otvaraju Radio Aktiv, odličan i višestruko nagrađivani SKA band u usponu.

 

Organizatori najavljuju i jedno iznenađenje za posjetitelje, a kažu i da će producentska kuća MedVid snimati pazinski koncert Night Expressa za live DVD.

 

Organizator koncerta je Night Express, a ulaznice se u pretprodaji po cijeni od 60 kuna mogu kupiti u pizzeriji i caffe baru Palace u Svetvinčentu, u Foto Ediju uPoreču, Rock Caffeu u Puli i frizerskom salonu As u Pazinu i to sve do četvrtka 18.09.2014. Ulaznice se mogu kupiti i na dan koncerta na ulazu u pazinski Boćarski dom.

 

 

 
Southeast Europe Flair Kings - 2014. PDF Ispis E-mail
Autor Samantha   
Nedjelja, 11 Svibanj 2014 21:32

1385212 10152377648520266 3529967764164875485 n

Ažurirano Nedjelja, 11 Svibanj 2014 21:42
 

Copyright © 2013 ISTRABARMAN. Sva prava pridržana.